eva asscheman                                    interactive art                                               utrecht

ABOUT EVA

Eva Asscheman is student Interactive Performance Design te Utrecht waar zij wordt opgeleid tot interactief theatermaker. De focus ligt op: "hoe kan ik mijn publiek regisseren?" Eva houdt van (interactieve) kunst die de bezoeker uitnodigt tot meer dan alleen van een afstandje observeren. Zelf is zij dan ook bezig met het maken van dit soort installaties. De onderwerpen van haar werk lopen net als haar interesses enorm uiteen.

Niet alleen de onderwerpen, maar ook de beeldende uitvoering en de mate van interactie in haar werk variëren. Een terugkerend thema voor Eva is geluid. Muziek en rauwe geluiden - al dan niet per ongeluk ontdekt - fascineren haar vanwege een bepaalde eigenheid hiervan.

Eva gaat graag op zoek naar de speelsheid van haar publiek. Door haar affiniteit met het bezig zijn met haar handen, uit dit zich vaak in fysieke installaties. In de tijd die ze heeft doorgebracht in de werkplaats van Brandwacht Ontwerp heeft zij op dit gebied veel ervaring, kennis en vaardigheden opgedaan. Ze gaat technische uitdagingen niet uit de weg.

‚Äč